در پی برگزاری دوره تربیتی و معرفتی، مصاحبهای با آقای مرادی، مسئول مرکز همرزمان حسین(علیهالسلام) صورت پذیرفت که به شرح زیر میباشد:
یکی از گامهای تربیت اسلامی نوجوانان، دورههای آموزشی است که توسط فارغالتحصیلان خود مجموعه تحت عنوان همرزمان حسین(علیهالسلام) با هدف آموزش معارف اسلامی تعریف و از سال گذشته وارد فاز عملیاتی شده است. در این مصاحبه آقای مرادی که بنیانگذار کانون فارغالتحصیلان و مجموعه همرزمان حسین(علیهالسلام) هستند درباره مجموعه و برنامههای امسال توضیحاتی ارائه کردهاند. افتتاحیه دوره با سخنرانی دکتر تقدیری پنجم شهریورماه آغاز شد.
- در ابتدا لطفا معرفی کوتاهی از مجموعه همرزمان حسین(علیهالسلام) ارائه بفرمایید؟
مرکز آموزش همرزمان حسین(علیه السلام) ذیل کانون فارغالتحصیلان دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا تاسیس شده است. هدف مجموعه نیز آموزش معارف عمیق معرفتی به جامعه دانشآموزی دبیرستانهای صدرا و سایر دانشآموزان علاقهمند به این حوزه است. اعتقاد مجموعه بر این است که کار فرهنگی بر روی نوجوان، تاثیرگذار، عمیق، زودبازده و توام با بهرهوری بالاتری نسبت به سایر سنین است. از طرفی شاکله شخصیتی افراد در این سنین بسته میشود، در نتیجه برگزاری دورههای عمیق تربیتی و معرفتی به نوعی آنها را برای ورود به دانشگاه آماده میکند. با توجه به اهمیت مباحث معرفتی در گام دوم انقلاب اسلامی و اهتمام رهبری در این زمینه، مجموعه همرزمان حسین(علیهالسلام) وظیفه خود دانست پیشگام و پیشران تحققبخشی به این هدف شود. از این رو از سال گذشته دورههای آموزشی برنامهریزی شده و به اجرا درآمد تا این هدفگذاری محقق شود. دوره سال قبل تحت عنوان “فرزندان انقلاب” بود. اما موسسه رسما امسال تشکیل شد. درواقع مجموعه همرزمان حسین (علیهالسلام) بال کنشگر کانون فارغالتحصیلان است که سال ۹۷ تاسیس شده بود. نام همرزمان حسین (علیهالسلام) هم بر اساس مبانی فکری مقام معظم رهبری و برگرفته از یکی از کتابهای ایشان برای دوره و مرکز آموزشی انتخاب شد. یک دوره آموزشی در شهریور (افتتاحیه پنجم شهریور) برگزار شد و دوره دیگری در آبان ماه شکل خواهد گرفت.
- شرکت کنندگان و مخاطبین دوره فقط دانشآموزان صدرا هستند یا غیرصدرایی هم میتوانند شرکت کنند؟
بنا بود فقط بچههای صدرا باشند اما به لطف الهی وقتی پوستر بیرون آمد خانوادههای زیادی بواسطه ارتباطات شبکهای که با خانوادههای صدرایی داشتند از این طرح مطلع شدند و حجم زیادی مخاطب (۹ برابر آنچه ابتدا پیشبینی شده بود) ثبت نام اولیه شدند. طی چهار مرحله (ثبت نام، آزمون، مصاحبه و دعوت به اردو) مشخص شد که چه کسانی در اردو شرکت خواهند کرد. این حجم از استقبال ما را بر آن داشت تا برنامهریزیها و امکانات را گستردهتر نموده و تا حد امکان از دانشآموزان غیرصدرایی که آزمون را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند هم به اردو دعوت کنیم. اگرچه در این زمینه با مشکلاتی بخصوص در مباحث مالی مواجه شدهایم ولی به لطف خدا در حال حاضر ۳۰ درصد از شرکتکنندگان از دانشآموزان صدرا و مابقی غیر صداریی هستند. البته برای دانشآموزان پایه هفتم و دهم مدارس صدرا حضور در این دورهها الزامی بود و در این دوره استان هرمزگان تحت پوشش قرار گرفته است و انشاءالله بناست این مرکز در سطح کشوری فعالیتهای خود را گسترش بدهد.

- با توجه به شرایط حاکم بر کشور و وضعیت کرونایی برای رعایت پروتکلها هم تدابیری اندیشیدهاید؟
بله از آنجایی که این دورهها برای ورود به مدارس صدرا برای دانشآموزان علاقهمند به ثبتنام در مدارس صدرا الزامی است و از طرفی جو کرونایی حاکم بود، ما نیز به سمت استفاده از ظرفیت فضای مجازی رفتیم. برای غنای محتوا نیز از دو موسسه کمک گرفتیم: از موسسه امام خمینی(ره) برای برگزاری دوره برای خانوادهها و اولیاء دانشآموزان کمک گرفتیم تا آنها را با فضایی که فرزندانشان قرار خواهند گرفت آشنا کنیم. از موسسه جوانان آستان قدس که کتاب هفت جلدی آموزش معارف ویژه نوجوانان را منتشر کردهاند – مقام معظم رهبری هم تاکید ویژهای بر نشر این کتب برای آموزش نوجوانان داشتهاند- نیز برای تهیه محتوای آموزشی برای نوجوانان استفاده کردیم. این کتب در یک نرمافزار تحت عنوان «بینهایت» و بر اساس اندیشههای علامه طباطبایی آماده شده است.
- این دوره با دورههای مشابه خود که در کشور تحت عناوین مختلف برگزار میشود چه تفاوتهایی و چه مزیتهایی نسبت به آنها دارد؟
هدف کلی مجموعه آموزش منظومهی اندیشهای امام و رهبری ویژه سنین مختلف است. اما در مجموع اولا این دورهها بومی خود صدراست و برخاسته از روح اراده جمعیِ تعدادی از فارغالتحصیلان خود مجموعه صدراست. یعنی پایهگذاران دوره کسانی هستند که مدرسه انقلاب اسلامی و مدرسه صدرا را لمس کرده و با توجه به آن زیستبوم دوره طراحی شده است. به لحاظ محتوایی هم محتوا تایید شده مقام معظم رهبری است. ما برای خانوادهها نیز محتوای جدید طراحی کردهایم. چون خانوادهها نسبت به فضا و محتوای آموزشی که برگزار میشد بیگانه بودند. اما در این دوره فضای آموزشی برای خانوادهها نیز تعبیه شده است.
- با توجه به اینکه دورهها مجازی است آیا زیرساختهای برگزاری برای مجموعه مهیاست؟
بستر برگزاری برای اولیاء، اسکای روم خواهد بود و برای دوره آستان قدس (ویژه نوجوانان) از طریق اپلیکیشن بینهایت میباشد که مشترک بین ما و آستان قدس است.
تمام/
ثبت دیدگاه